Det finns många hjälporganisationer som fokuserar just på att hjälpa barn. Beroende på om man vill ha internationell eller nationell påverkan så finns det olika som man kan välja. Det finns även vissa som ger mer personligt anpassade projekt om man representerar ett företag eller en förening till exempel.

FN

FN kanske är den mest kända hjälporganisationen som har många strängar på sin lyra. När det kommer till hjälp i akuta situationer har FN speciella insatser samtidigt som de har mer långsiktiga projekt också. Eftersom FN är en så pass stor organisation så kan det vara svårt att påverka vart ens pengar verkligen kommer gå till. Men det är perfekt för den som vill hjälpa i internationella projekt.

Röda korset

Röda korset arbetar mer med att hjälpa i kriser och när det kan vara barn som farit illa vid sig. Det kan handla om alltifrån flyktingläger till att hjälpa till när det skett en naturkatastrof som påverkat människors liv. Man kan kontakta deras nationella kontor för att få reda på vad som är läget i just det landet eller om det finns några projekt i andra länder som man kan vara med och stödja.

Kids Future

Kids future är en ideell organisation som jobbar aktivt för att skapa bättre möjligheter för barn runtom i världen. Eftersom utbildning kan vara en väg ut ur fattigdom är det något som den här organisationen fokuserar extra mycket på. Man kan bli medlem, månadsgivare eller ge en gåva om man känner att man vill vara med och göra skillnad med den här organisationen. Sedan finns det möjlighet att även engagera sitt företag på olika sätt och vis. Man får kontakta deras huvudkontor och diskutera de olika möjligheterna för att se om det finns något för ens företag just den stunden. Alternativt kan man skapa nya projekt tillsammans.