Om man känner att man behöver extra stöd i livet så finns det många stödorganisationer. Dessa organisationer har ofta olika fokus och det kan därför vara vissa som passar en bättre i livet än andra. Det kan handla om att en person gått bort, att man själv eller någon annan går igenom en jobbig situation eller liknande.

När en anhörig har gått bort

Att sörja någon nära som gått bort kan vara svårt och jobbigt att ta sig ur. Man kan kontakta personer på speciella stödorganisationer och man kan även få hjälp med Begravningar och begravningscermonier från Fonus till exempel. Man bör komma ihåg att man inte är ensam i sitt sörjande och att det finns andra som går igenom samma bekymmer samtidigt.

När man känner att man behöver någon att prata med

Det finns många stödorganisationer i Sverige för barn, till exempel Bris. Dessa kan man ringa in till eller chatta med på webben om man har något som man vill prata om men känner att det inte finns någon vuxen i närheten som man kan anförtro sig till eller litar på. Man kan vara helt anonym, vilket är bra för vissa barn eftersom de känner att det inte vill uppge namn eller var de bor. Man kan få stöd men också hjälp att ta sig ur problemet. Man behöver inte heller ha något särskilt problem, det är bara att ringa in så får man prata med en vuxen.

Att engagera sig är enkelt och givande

Man kan enkelt engagera sig om man känner att man skulle vilka finnas där för ett eller flera barn som behöver någon att prata med. Det finns flera olika organisationer man kan välja mellan. Det finns även möjlighet att jobba på distans för vissa. Det brukar dock endast vara obetalda tjänster eftersom man ser det som volontärjobb.