Om du vill engagera dig i att hjälpa barn som behöver hjälp är Radiohjälpen en av de organisationer som har mest erfarenhet av att arbeta med sådana projekt. Genom att skänka en gåva till Radiohjälpens riksinsamling Världens Barn kan du vara säker på att de gör vad som krävs för att hjälpen ska nå de behövande. De arbetar tillsammans med humanitära organisationer som exempelvis Röda Korset, Rädda Barnen och Islamic Relief i olika projekt för att hjälpa barn och unga i fattiga områden. Dessa barn lever ofta under extrema förhållanden och hjälpen är i många fall avgörande för att barnen ska få ett drägligt liv och en ljusare framtid.

Når hjälpen fram?

Ja, hjälpen når fram. Radiohjälpens insamling till Världens Barn går bland annat till Läkarmissionens projekt för att minska barnadödligheten och för att arbeta för säkra förlossningar för både mammor och barn i fattiga länder. Även Diakonia Bangladesh får stöd från Världens barn för att kunna utföra sitt arbete med att utbilda och stärka flickor. Också Erikshjälpen har fokuserat på flickors rättigheter i sitt arbete mot könsstympning som varit framgångsrikt tack vare ekonomiskt stöd från Radiohjälpen. Många liknande projekt pågår idag runt om i världen.

Det krävs inte mycket för att pengarna ska göra skillnad för någon annan. Några exempel på hur långt 100 kronor räcker är:

  • Skolmat för två barn i en hel månad i Uganda
  • Två par kryckor i Afghanistan
  • 10 kg ris eller två par vinterstövlar i Libanon

Om du vill hjälpa

Om du vill vara med och hjälpa kan du skänka en pengagåva till Radiohjälpen men du kan också hjälpa till genom att ge av din tid. Frivilliga behövs för att samla in pengar till behövande. Tillsammans med vänner på arbetsplatsen, i skolklassen eller en förening kan man starta en insamling för Världens Barn. Du kan också starta en egen insamling via Radiohjälpen där du kan väcka uppmärksamhet kring en specifik fråga som ligger dig varmt om hjärtat.